Medalioniki z indyka
-
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
- W misce wymieszaj 2 łyżki oleju z pieprzem cytrynowym, szczyptą soli i sosem Worcestershire.
- Do tak przygotowanej marynaty wrzuć indyka.
- Kaszę pęczak zalej szklanką wody i gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut.
- W kolejnej misce wymieszaj pozostały olej z przyprawą ras el hanout i dodaj pokrojoną marchewkę, cebulę i bakłażana.
- Warzywa wrzuć na blachę do piekarnika, a nad nimi umieść na kratce medalioniki z indyka.
- Piecz ok. 20 minut, obracając medalioniki po 10 minutach.
- Upieczone warzywa wymieszaj z kaszą, granatem i pokrojoną natką pietruszki, skrop cytryną. Na kaszy z warzywami ułóż pieczone medalioniki.
Smacznego!