Udziec z indyka pieczony z suszonymi śliwkami
-
WYKONANIE:
Pamiętaj, aby nie pozbywać się marynaty po zamarynowaniu mięsa - dzięki temu będzie można ją wykorzystać w trakcie pieczenia. - Mięso udowe z indyka zalej marynatą sporządzoną z drobno pokrojonego czosnku, soli, curry, pieprzu i oliwy, odstawić na kilka godzin.
- Mięso po marynowaniu lekko podsmaż, przełóż do brytfanny, wymieszaj z wypłukanymi suszonymi owocami, dodaj oliwę z marynaty, trochę wody, aby mięso i owoce nie były za suche. Ilość owoców oraz wielkość pokrojonych owoców zależy od indywidualnych upodobań.
- Brytfannę przykryj i wstaw do piekarnika, piecz około godziny. W trakcie pieczenia sprawdź, czy nie trzeba jeszcze dodać wody.
SMACZNEGO!
Other recipies
-
Filet z piersi indyka z ryżem, mango i ...
Category: Dania główne
Difficulty: Łatwy
Preparation time: ok. 1,5 godz.
Author: indykpol