Kontrola od pola do stołu

Podążając tropem najwyższej jakości Pascal odwiedził Indykpol, jako największego producenta indyka w Polsce. Gdzie dotarł? Z kim się spotkał? Co zobaczył? Odpowiedź znajdziecie w reportażach.

Co było pierwsze: jajko 🥚 czy indyk 🦃?

Proces OD POLA DO STOŁU ma swój początek w Ośrodku Hodowli Indyków we Frednowy, który jest największym w kraju producentem piskląt indyczych prowadzącym wylęgi w oparciu o jaja pochodzące z własnych stad rodzicielskich.

Zobaczcie to, czego nie zobaczycie!

Drugim etapem procesu OD POLA DO STOŁU są stada rodzicielskie. Fermy z najlepszymi i najsilniejszymi indykami oraz indyczkami znajdują się pod szczególną ochroną i nadzorem. Troska o higienę, dobrostan i spokój zwierząt to najważniejsze elementy pracy na fermach.

ALE ZAINDORZYŁ

Proces OD POLA DO STOŁU prowadzi do hodowcy, który ma ogromne doświadczenie w opiece nad indykami. Spokój, cisza, znajome, stałe otoczenie, dobra pasza, sucha ściółka gwarantują indykom dobre życie.

Francuskie pieski czy indyki?

Proces OD POLA DO STOŁU prowadzi nas do wytwórni pasz w Olsztynku. To tutaj powstaje najwyższej jakości, zbilansowany, starannie selekcjonowany granulat, który m odżywiamy nasze indyki.

Bez glutenu 👍

Kontrola OD POLA DO STOŁU gwarantuje najlepszą jakość produktów i najwyższe standardy produkcji. To w laboratorium wykonywane są badania weryfikujące czy produkty Indykpol są bez zarzutu, zgodne z deklaracjami umieszczonymi na opakowaniach.

2 sposoby na indyka: kotlety mielone vs. potrawka

Mięso z indyka daje wiele możliwości kulinarnych. Można z niego przygotować zarówno proste, jak i bardziej wyszukane dania. Posiłek na bazie jakościowego mięsa indyczego to dobre jedzenie, które daje dobre życie.