Zupa z indyka z Tabasco
-
- Podgrzej rafinowany olej rzepakowy w dużym garnku i przez 7 minut, stale mieszając, smaż pokrojonego w małe kawałki indyka.
- Następnie dodaj marchewkę pokrojoną w plastry, posiekaną cebulkę, selera pokrojonego w plastry, pomidory wraz z przecierem, wywar, pęczak, soczewicę, tymianek i majeranek.
- Wszystko razem musi się zagotować, następnie dodaj soli i pieprzu do smaku i zmniejsz ogień.
- Całość gotuj przez ok. godzinę na bardzo słabym ogniu, do momentu kiedy warzywa i pęczak staną się miękkie.
- Na koniec dodaj sos Tabasco i podaj z ciepłym pieczywem czosnkowym lub świeżą bagietką.
SMACZNEGO!
Other recipies
-
Czerwona zupa z cukinią i indykiem
Category: Zupy
Difficulty: Łatwy
Preparation time: ok. 40 min
Author: indykpol -
Zupa Meksykańska
Category: Zupy
Difficulty: Łatwy
Preparation time: ok. 1 godz.
Author: indykpol