Chrupiąca kanapka Pola
-
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik do 190 stopni.
- W małym garnuszku stop 40 g masła, dodaj łyżkę mąki i wymieszaj. Gdy mąka zarumieni się – dolej mleka i mieszaj trzepaczką aż sos zagęści się. Dodaj gałkę, sól i pieprz.
- Wszystkie kromki chleba posmaruj pozostałym masłem z obydwu stron. Na 2 kromkach rozsmaruj musztardę, łyżkę beszamelu, ułóż plastry fileta, posyp połową sera.
- Następnie zamknij pozostałymi kromkami chleba, na których rozprowadź pozostały beszamel oraz ser.
- Piecz przez 20 minut.
- Opcja 2: powtórz wszystkie kroki 1-5 z wyjątkiem musztardy i beszamelu.
- Usmaż 2 jajka sadzone i ułóż je na zapieczonych na kanapkach.
Smacznego!