Filet z indyka nadziewany ricottą i pesto z salsą pomidorową
-
Składniki na 4-6 porcji.
Mięso:
- W misce połącz pesto z ricottą, jajkiem i bułką tartą.
- Filet z indyka podziel na 4 części. Przy użyciu ostrego noża w każdym z kawałków fileta wytnij kieszonkę. Do kieszonek włóż ricottę z pesto. Zamknij kieszonki wykałaczkami, tak żeby były jak najszczelniej zamknięte.
- Posmaruj filety z indyka oliwą i posyp je pieprzem. Smaż na rozgrzanej patelni grillowej około 8-9 minut z każdej strony (tak, żeby nie było surowe, a było miękkie).
- Podawaj polane salsą pomidorową z sałatą w sosie winegret.
Salsa:
- Pomidory sparz wrzątkiem, usuń z nich skórkę i nasiona, pokrój w dosyć drobną kostkę.
- Szczypiorek umyj, drobno posiekaj.
- Połącz wszystkie składniki salsy, dopraw ją solą i pieprzem.
SMACZNEGO!