Golonki z indyka na kaszy quinoa
-
Sposób przygotowania:
- Golonki zamarynuj w marynacie składającej się z łyżki oleju, wędzonej papryki, suszonego rozmarynu, soli i pieprzu w lodówce przez co najmniej godzinę. Następnie w dużym garnku lub głębokiej patelni na pozostałym oleju obsmaż je z obydwu stron przez ok. 2 minuty i przełóż na talerz.
- Pokrój cebulę w piórka, a boczniaki i pomidory w paski, i wrzuć do garnka.
- Gdy cebula się zeszkli, wsyp quinoę i wlej bulion, na wierzchu ułóż golonki i gałązki świeżego rozmarynu.
- Duś ok. 30 minut pod przykryciem na małym ogniu.
- 3 minuty przed zakończeniem duszenia dorzuć szpinak i wymieszaj z kaszą. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
Smacznego!