Pasta primavera z indykiem
-
Sposób przygotowania:
- Sos sojowy wymieszaj z miodem, sokiem z połówki cytryny i pieprzem cytrynowym. W powstałej mieszance marynuj polędwiczkę przez noc w lodówce.
- Następnego dnia nagrzej piekarnik do 180 stopni i na rozgrzanym oleju podsmaż polędwiczkę przez 2 minuty z każdej strony. Wstaw do piekarnika na 30 minut.
- W międzyczasie pokrój warzywa i cytrynę. Brokuła zblanszuj przez 2 minuty. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę, czosnek, następnie papryki, cukinię.
- Dolej bulion i wsyp groszek zielony. Duś przez ok 7 minut, dodaj przekrojone na pół pomidorki i trochę odparuj. Zdejmij z palnika.
- Po 10 minutach dodaj śmietanę, sól oraz pieprz.
- W międzyczasie ugotuj makaron wedle instrukcji producenta.
- Warzywa wymieszaj z makaronem i ułóż plasterki pokrojonej polędwiczki, posyp parmezanem.
Smacznego!