Katalog przepisów

Warzywne roladki

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Składniki:
  • 2 op. Sznycli z fileta z piersi indyka
  • 1 brokuł
  • 1 nieduża cukinia
  • 1 papryka ramiro lub niewielka zwykła czerwona
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g serka śmietankowego
  • 150 g serka śmietankowego
  • 1 łyżka oleju
  • sól i pieprz do smaku
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    • Sznycle z indyka wyłóż na deskę̨ i rozbij na cieńsze plastry i posyp z obydwu stron solą i pieprzem.
    • Brokuł zblanszuj i opłucz pod zimną wodą.
    • Wszystkie warzywa pokrój w drobną kosteczkę̨ lub wrzuć do rozdrabniacza.
    • Ser żółty zetrzyj na tarce.
    • Warzywa, ser i serek śmietankowy połącz i dokładnie wymieszaj.
    • Ułóż farsz na rozbitych filetach, zawiń w roladki i zabezpiecz wykałaczkami.
    • Nagrzej piekarnik do 200°C. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż̇ z każdej strony roladki. Ułóż roladki w naczyniu i piecz przez 20 minut. Serwuj w towarzystwie ulubionej sałatki.

    Smacznego!

Tagi