Indykpol wyróżniony na POLAGRZE

29-09-2009
Produkty Indykpolu zdobyły liczne nagrody w Konkursach Wędliniarskich, które odbyły się jako imprezy towarzyszące Forum Rzeźnictwa i Wędliniarstwa podczas tegorocznych Międzynarodowych Targów Przemysłu Spożywczego POLAGRA.

Trzy produkty Indykpolu wyróżniono w konkursie WYROBY DROBIOWE POLAGRA – FOOD 2009.

W grupie PRODUKTY BLOKOWE I miejsce zajął delikatny i aromatyczny Filet Specjał, zaś II lokata przypadła wykonanej według unikalnej receptury Szynce z piersi indyczej.

Najlepsze noty w grupie WĘDLIN PÓŁTRWAŁYCH I TRWAŁYCH zdobyła Krakowska sucha wykonana głównie z ciemnego mięsa indyczego charakteryzującego się niską zawartością tłuszczu.

II miejsce w grupie KIEŁBAS NIETRWAŁYCH przypadło Parówkom Jedynkom wykonanym z najwyższej jakości mięsa.

Krakowska sucha zajęła także III miejsce w konkursie NAJLEPSZY WYRÓB WĘDLINIARSKI W OCENIE KONSUMENCKIEJ POLAGRA – FOOD 2009 w grupie WĘDLIN DROBIOWYCH.

W konkursie WYROBY DROBIOWE Indykpol S.A. otrzymał Statuetkę Rzeźnika wyróżniającą producenta za najwyższą średnią ocenę dla konsumenta.

lista aktualności