Aktualności
Indykpol wyróżniony na POLAGRZE
Trzy produkty Indykpolu wyróżniono w konkursie WYROBY DROBIOWE POLAGRA – FOOD 2009.
W grupie PRODUKTY BLOKOWE I miejsce zajął delikatny i aromatyczny Filet Specjał, zaś II lokata przypadła wykonanej według unikalnej receptury Szynce z piersi indyczej.
Najlepsze noty w grupie WĘDLIN PÓŁTRWAŁYCH I TRWAŁYCH zdobyła Krakowska sucha wykonana głównie z ciemnego mięsa indyczego charakteryzującego się niską zawartością tłuszczu.
II miejsce w grupie KIEŁBAS NIETRWAŁYCH przypadło Parówkom Jedynkom wykonanym z najwyższej jakości mięsa.
Krakowska sucha zajęła także III miejsce w konkursie NAJLEPSZY WYRÓB WĘDLINIARSKI W OCENIE KONSUMENCKIEJ POLAGRA – FOOD 2009 w grupie WĘDLIN DROBIOWYCH.
W konkursie WYROBY DROBIOWE Indykpol S.A. otrzymał Statuetkę Rzeźnika wyróżniającą producenta za najwyższą średnią ocenę dla konsumenta.