Sztuka Mięsa z indyka

Nowość w ofercie Indykpol!  Rozszerzenie kategorii dań gotowych o nowy produkt z linii mięs wolnogotowanych. Sztuka Mięsa z indyka to szybkie i łatwe w przygotowaniu mięso z uda indyka - wystarczy 35 minut, ulubione dodatki i pyszny obiad gotowy. 
Mięso posiada doskonałe walory smakowe uzyskane dzięki specjalnie skomponowanej marynacie i zastosowanej obróbce termicznej.

Wolnogotowane mięso, czyli:

  • gotowane 7 godzin, w opakowaniach próżniowych, w temperaturze ok. 85°C
  • szybkie w przygotowaniu, smaczne, kruche i soczyste
  • aromatyczne – przyprawy i zioła przenikają w głąb mięsa
  • pełne zachowanych wartości odżywczych

 

 

 

  • Wartość odżywcza w 100 g produktu
    Wartość energetyczna 864 kJ / 208 kcal
    Tłuszcz 16 g
    w tym
    - kwasy tłuszczowe nasycone 3,4 g
    Węglowodany 2,0 g
    w tym
    - cukry <0,5 g
    Białko 15 g
    Sól 2,0 g
    Produkt może zawierać:
    gorczycę, mleko, seler, soję
    Opakowanie jednostkowe:
    ok. 800g
    Posiłek:
    obiad
    Temperatura przechowywania:
    2÷6°C