Bulion z indyka
-
Wykonanie:
1. Do garnka z wodą dodaj porcję rosołową z indyka.
2. Gotuj przez 20-30 minut, po czym zszumuj wywar (zdejmij piankę z powierzchni).
3. Opal cebulę.
Cebulę możesz opalić przy użyciu świeczki lub zapalniczki albo na kuchence gazowej. W przypadku, gdy dysponujesz jedynie kuchenką elektryczną, możesz rozgrzać patelnię na płycie, po czym położyć cebulę na patelni, tak aby się przypiekła.
4. Dodaj opaloną cebulę wraz z pozostałymi składnikami, poczekaj jedynie z natką pietruszki, któą najlepiej dodać pod koniec gotowania.
5. Gtouj wywar przez ok 2 godz.
6. Odcedzony bulion możesz wykorzystać przy gotowaniu wielu innych zup.
Inne przepisy
-
Zupa Meksykańska
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Zupa z indyka z Tabasco
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol