Chrupiące sznycle z indyka z grillowaną sałatą rzymską, serem feta i pikantnym miodem
-
Wykonanie:
- Mąkę wymieszaj z solą, papryką słodką oraz czosnkiem granulowanym. Obtocz sznycle w mące z przyprawami, następnie w rozbełtanym jajku i na końcu w panko.
- Na patelni rozgrzej olej, roztop masło, zmniejsz ogień i smaż kotlety po 7 minut z każdej strony.
- Na osobnej, rozgrzanej patelni ugrilluj posmarowane olejem połówki sałaty rzymskiej również na małym ogniu przez 5-6 minut.
- W małym garnuszku rozgrzej olej i dosyp płatki chilli. Gdy miód zacznie bulgotać, zdejmij garnuszek z ognia i po 10 minutach dodaj ocet jabłkowy, posiekane drobno chili oraz jalapeno.
- Serwuj chrupiące kotlety wraz z grillowaną sałatą, całość polej pikantnym miodem, posyp pokruszonym serem feta i świeżym tymiankiem.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Indyk w panierce na ostro
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
„Schabowy” z indyka
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol