Czerwona zupa z cukinią i indykiem
-
WYKONANIE:
Zapraszamy do zapoznania się z naszym sposobem na bulion z indyka,
który świetnie sprawdzi się w tym przepisie!
- Na oliwie podsmaż cebulę (grubo posiekaną), następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze przez chwilę.
- Dorzuć pokrojoną w kostkę paprykę (bez nasion) i smaż kolejne 5-6 min, uważając aby się nie przypaliło.
- Wrzuć cukinie i smaż dopóki cukinia nie zmięknie, mieszając od czasu do czasu, pamiętaj aby dodać sól i pieprz (wedle uznania).
- Na koniec dodaj bulion z indyka i przecier, gdy zupa zacznie wrzeć dodaj mięso z indyka – pokrojone w kostkę – i makaraon.
- Zmniejsz temperaturę i jeszcze ok. 10 min. gotuj wszystko pod przykryciem.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Zupa Meksykańska
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol