Katalog przepisów

Czerwona zupa z cukinią i indykiem

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 min
Składniki:
  • 250 g makaronu
  • 600 g fileta z piersi indyka
  • 1 l bulionu z indyka
  • 1 szt. dużej cebuli
  • 1 szt. dużej zielonej papryki
  • 1 szt. dużej czerwonej papryki
  • 3 szt. cukinii
  • 1 op. koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki rafinowanego oleju rzepakowego
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szczypta soli
  • 5 ząbków czosnku
Pobierz pdf
  • WYKONANIE:

    Zapraszamy do zapoznania się z naszym sposobem na bulion z indyka,

    który świetnie sprawdzi się w tym przepisie!

    1. Na oliwie podsmaż cebulę (grubo posiekaną), następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze przez chwilę.
    2. Dorzuć pokrojoną w kostkę paprykę (bez nasion) i smaż kolejne 5-6 min, uważając aby się nie przypaliło.
    3. Wrzuć cukinie i smaż dopóki cukinia nie zmięknie, mieszając od czasu do czasu, pamiętaj aby dodać sól i pieprz (wedle uznania).
    4. Na koniec dodaj bulion z indyka i przecier, gdy zupa zacznie wrzeć dodaj mięso z indyka – pokrojone w kostkę – i makaraon.
    5. Zmniejsz temperaturę i jeszcze ok. 10 min. gotuj wszystko pod przykryciem.

    SMACZNEGO!

Inne przepisy