Katalog przepisów

Faszerowane awokado

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Składniki:
  • 400 g Mięsa z indyka na kotlety Samo dobro
  • 4 awokado
  • 100 g kaszy bulgor
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 20 g startego sera cheddar (opcjonalnie)
  • świeży tymianek
  • sól i pieprz do smaku
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    1. Na rozgrzany olej na patelni wrzuć pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz pokrojonego selera naciowego, a w osobnym garnku ugotuj kaszę bulgur według instrukcji.
    2. Po 2 minutach dorzuć mięso mielone i podsmaż aż się zarumieni.
    3. Dodaj pokrojony w plasterki czosnek, kmin rzymski i podsmaż jeszcze 1-2 minuty.
    4. Zdejmij z gazu, dopraw solą i pieprzem, zmieszaj z kaszą bulgur i tymiankiem.
    5. Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
    6. Awokado przekrój na pół i wyjmij pestki. W miejsce pestek nałóż farsz, posyp cheddarem i piecz 25 minut.

    Smacznego!

Tagi