wyszukiwarka tagów

Tag: samo dobro
Znaleziono 62 pasujących wyników.
Wyniki zostały podzielone na kategorie.
Wybierz wiersz z nazwą interesującej Cię kategorii, aby zobaczyć wyniki wyszukiwania. Ponowne kliknięcie w ten wiersz anuluje przeglądanie wyników.
  • Filet pieczony Samo dobro z indyka to tradycyjnie pieczona, delikatna, smaczna i zdrowa wędlina. Idealna dla osób dbających o zdrowie i poszukujących produktów o prostym i czystym ...
    Filet z piersi indyka jest wspaniałym, delikatnym i zdrowym mięsem o wyjątkowym smaku oraz o niskiej zawartości tłuszczu. Jest też wszechstronny w zastosowaniu – idealny do pieczenia ...
    Golonka z indyka ma doskonałe walory smakowe, a jej mięso jest delikatne i soczyste.  Co do zasady, golonka indycza jest szybsza w przygotowaniu niż golonka wieprzowa i może tworzyć ...
    Jedynki Samo Dobro to smaczne parówki, wykonane z mięsa indyczego najwyższej jakości. Jak wszystkie produkty z linii Samo Dobro, cechują się wysoką jakością oraz prostym składem. Wysoka ...
    Najwyższej jakości mięso udowe z indyka pełne smaku i bardzo soczyste. Mięso odpowiednio przygotowane (bez kości) pozwala na oszczędność czasu i energii, a przygotowanie potrawy ...
    Mięso z indyka na kotlety jest produktem z najwyższej jakości mięsa z indyka. Zmielone oraz przyprawione tak, aby ułatwić i przyspieszyć proces przygotowania potrawy. Doskonale ...
    Mięso z uda indyka na gulasz to najwyższej jakości mięso bez skóry oraz tłuszczu podskórnego. Charakteryzuje je barwa typowa dla mięsa udowego - czerwona do ciemnoczerwonej oraz ...
    Mini steki to delikatne mięso z polędwiczki z indyka, pokrojone w plastry o grubości około 2 cm, co znacznie ułatwia przygotowanie różnych dań. Mięso jest bardzo delikatne, ma niską ...
    Parówki z indyka z linii SAMO DOBRO powstały z myślą o rodzinnych posiłkach. Produkt skierowany do osób ceniących najwyższą jakość i krótki skład. Główne zalety ...
    Pasztet z indyka Samo Dobro to wyborny pasztet dla osób ceniących doskonały smak i naturalne składniki. Bez dodatku żadnych konserwantów. Samo dobro to linia produktów dla świadomych ...
    Podudzie z indyka charakteryzuje się soczystym mięsem, pełnym doskonałych walorów smakowych. Odpowiednio docięty element indyka pozwala na szybkie przygotowanie pysznej ...
    Polędwiczka z indyka to delikatne mięso, doskonałe do przygotowania wielu różnorodnych dań na obiad, spotkanie w gronie przyjaciół czy święta. Odpowiednio przygotowane mięso ...
    Sznycle z piersi indyczej pokrojone w odpowiedniej grubości, równe plastry ułatwiają i przyspieszają proces przygotowania potrawy, a dodatkowo są szybkie w obróbce termicznej.   ...
    Udo z indyka to bardzo delikatne i soczyste mięso pełne doskonałych walorów smakowych. Idealne do stworzenia efektownych potraw zarówno na ostro, jak i na słodko. Zapraszamy do zapoznania ...
  • Do oferty Indykpol dołączyły 4 nowe produkty: Parówki i frankfurterki z linii Bianka – smakują doskonale i mają dobry skład (90% mięsa, bez glutenu, bez dodatku fosforanów, bez dodatku ...
    W 18 edycji konkursu HIT HANDLU, organizowanym przez redakcję miesięcznika „Handel”, nagrodę specjalną przyznano produktom z linii Samo dobro. Nagrody specjalne przypadły produktom i ...
    Pasztet z indyka Samo dobro zdobył wyróżnienie w konkursie „Złoty Paragon 2019” zorganizowanym przez redakcję miesięcznika „Hurt & Detal”, w kategorii PASZTETY I KONSERWY ...
    Parówki Jedynki Samo dobro zostały nagrodzone statuetką  „Złoty Paragon 2019” w konkursie zorganizowanym przez redakcję miesięcznika „Hurt & Detal”, w kategorii LIDER ...
    Rozpoczynamy kolejny etap kampanii reklamowej. Tym razem będzie ona obejmować, niedawno wprowadzoną na rynek, linię produktów Samo dobro bez dodatku konserwantów. Od 15 lutego przez 5 ...
  • Wykonianie: Mięso namocz w maślance przez 2 h (w lodówce). Zmieszaj mąkę z czosnkiem, papryką, solą, pieprzem, mąką kukurydzianą i ewentualnie pieprzem cayenne. Kawałki indyka obtocz w ...
    WYKONANIE:   Marchewkę i pora pokrój w cienkie talarki, a indyka i paprykę w kostkę. Na woku rozgrzej olej i obsmaż marchewkę wraz z doprawionym solą i pieprzem indykiem. Po 2 ...
    Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 180°C. Suszone pomidory pokrój na małe paseczki, posiekaj drobno bazylię, cebulę oraz czosnek. Suchą kajzerkę̨ namocz w mleku. Mięso przełóż ...
    Sposób przygotowania: Zagotuj wodę na makaron i posól. Postępuj według instrukcji producenta. Ugotowany makaron odlej i wymieszaj z łyżką oliwy oraz zielonym pesto. Klasyczne pesto ...
    Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Wlej wino do miseczki z szafranem. Natrzyj indyka solą i pieprzem z obydwu stron i smaż na patelni (nadającej się do piekarnika) na ...
    Sposób przygotowania: Zetrzyj korzeń imbiru i wyciśnij ząbki czosnku. Wszystkie składniki oprócz piersi z indyka i jogurtu zmieszaj ze sobą na gładką (czerwoną!) masę. Pokrój pierś w ...
    Sposób przygotowania: Mini steki z indyka posól i popieprz, a następnie wrzuć na rozgrzany olej na patelni i obsmaż na złoto. Zdejmij mięso z patelni. Dodaj masło i podsmaż kurki, ...
    Gulasz z indyka Czas przygotowania: ok. 45 min Składniki: 400 g mięsa z uda indyka na gulasz Samo dobro 50 g mąki pszennej 1 marchewka 1 czerwona cebula 40 g masła 50 g mąki pszennej 70 ml ...
    Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Białą cebulę zetrzyj na grubych oczkach. Marchewkę pokrój w grubsze słupki. Mięso mielone z indyka zmieszaj z cebulą, jajkiem, ...
    Sposób przygotowania: Pokrój indyka w kostkę, zalej sokiem z jednej cytryny, dodaj sól i pieprz. Polej oliwą i zostaw w lodówce na godzinę. Zblanszuj szparagi. Na patelni rozgrzej olej ze ...
    Czas przepisu nie uwzględnia marynowania mięsa  Sposób przygotowania: Przygotuj marynatę: wymieszaj 4 łyżki oliwy z 1 łyżką soku z cytryny, octem balsamicznym, oregano, słodką ...
    Czas przepisu nie uwzględnia marynowania mięsa Sposób przygotowania: Połowę̨ puszki mleka kokosowego wlej do miski, wyciśnij do niej ząbki czosnku i dodaj sos sojowy, ketchup, cukier, sok ...
    Sposób przygotowania: Cukinie umyj i pokrój w cienkie plastry, świetnie do tego sprawdzi się mandolina, łopatka do sera lub obieraczka. Posól plastry, a gdy puszczą sok – opłucz i osusz. ...
    Sposób przygotowania: Mięso wymieszaj dokładnie wraz z jajkiem, bułką tartą, cebulą, czosnkiem, papryką, solą i pieprzem. Zagniecioną masę ułóż na papierze, na to połóż drugi taki ...
    Sposób przygotowania: Zmieszaj olej z sosem sojowym, sokiem z limonki, miodem, czosnkiem, solą i pieprzem. Do powstałej marynaty włóż pierś z indyka i marynuj przez ok 20 minut. Nagrzej ...
    Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 190 stopni. Zmieszaj w misce wszystkie składniki. Uformuj kulki i ułóż na nasmarowanej oliwą blasze. Piecz 25 minut. Serwuj z makaronem z sosem ...
    Sposób przygotowania: Na rozgrzany olej wrzuć kmin rzymski i płatki chilli, lekko podsmaż. Dodajemy mięso mielone i smaż aż się zarumieni, dodając przed końcem smażenia pokrojony ...
    Sposób przygotowania: Czosnek i cebulę drobno posiekaj. Marchewkę i ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kosteczkę lub dowolnie. W garnku, na niewielkim ogniu, rozpuść masło i wrzuć ...
    Sposób przygotowania:   Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, a następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj mięso z indyka na kotlety, ...
    Sposób przygotowania: Na rozgrzany olej na patelni wrzuć pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz pokrojonego selera naciowego, a w osobnym garnku ugotuj kaszę bulgur według instrukcji. Po 2 ...
    Sposób przygotowania: Na patelni, na rozgrzanej oliwie, usmaż czerwoną cebulę do zeszklenia i dodaj drobno pokrojony czosnek. Następnie wsyp wszystkie przyprawy i podsmaż do uzyskania ...
    41. Zupa mocy
    Sposób przygotowania: Pokrojonego w kostkę indyka podsmaż na oleju w dużym garnku aż będzie lekko rumiany. Przełóż go do miski, a do garnka wrzuć pokrojoną cebulę, marchewkę, selera, ...
    Sposób przygotowania: Rozgrzej olej w garnku, podsmaż indyka i cebulę, a następnie dorzuć czosnek, paprykę, imbir i drobno pokrojoną trawę cytrynową. Smaż minutę. Dodaj pastę laksa i ...
    Sposób przygotowania: Sznycle z indyka lekko rozbij na cienkie kotlety. Ogórka pokrój wzdłuż w grube słupki, cebulę w piórka, a suszone pomidory w paski. Musztardą posmaruj kotlety, przy ...
    Sposób przygotowania: Rozgrzej w garnku olej i wrzuć skrojoną cebulę, a następnie czosnek. Dodaj indyka i podsmaż. Dorzuć pokrojone w plasterki grzyby leśne i całość duś. Po paru ...
    Sposób przygotowania: Sznycle z indyka ubij pięścią przez folię. Kajzerki zetrzyj na drobnej tarce i upewnij się, że nie ma większych kawałków. Do dwóch rozbełtanych jajek dodaj pieprz ...
    Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Polędwiczki obtocz w suszonej bazylii, oregano, soli i pieprzu, a następnie na rozgrzanym oleju podsmaż z obydwu stron do uzyskania ...
    Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Z główki kapusty wytnij kłąb i wstaw do dużego garnka z osoloną wodą. Gotuj ok. 10 minut, a następnie przy pomocy łyżki zdejmij ...
    Czas przepisu - 45 minut (bez marynowania mięsa) Sposób przygotowania: Pierś z indyka zamarynuj w oliwie zmieszanej z syropem klonowym, czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Nagrzej ...
    Sposób przygotowania: Na rozgrzany na patelni olej wrzuć drobno posiekany ząbek czosnku, a następnie dorzuć mięso mielone z indyka i podsmaż do zarumienienia. Przełóż do miski. Szpinak ...
    Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 200 stopni. W misce wymieszaj 2 łyżki oleju z pieprzem cytrynowym, szczyptą soli i sosem Worcestershire. Do tak przygotowanej marynaty wrzuć indyka. ...
    Sposób przygotowania: Rozgrzej olej na patelni i dodaj drobno pokrojoną cebulę, a następnie pokrojone łodygi selera oraz startą na dużych oczkach marchewkę. Po podsmażeniu, dodaj na ...
    Sposób przygotowania: Mięso mielone podsmaż wraz z cebulą, a następnie dodaj czosnek. Po zarumienieniu składników, odstaw na bok. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojonego pora i nać ...
    53. Afro
    Sposób przygotowania: Parówki pokrój na 2 cm kawałki. Następnie każdą z nich nakłuj 6-7 nitkami makaronu, tak, żeby parówka znalazła się w połowie długości nitki. Tak przygotowane ...
    Sposób przygotowania: Z każdej parówki odetnij końcówkę. Pozostałą część natnij (od około połowy długości parówki) dzieląc ją na 8 lub 4 części. Parówki wrzuć na chwilę do ...
    Sposób przygotowania: Ciasto delikatnie rozwałkuj i posyp mąką. Następnie pokrój je na paski szerokości 2-3 cm. Wytnij tyle pasków, żeby ich krótsze boki łącznie były podobnej ...
    56. Muffinki
    Sposób przygotowania: Do miski wsyp mąkę, żółty ser, jajo, mleko i łyżkę stołową proszku do pieczenia. Wymieszaj, a następnie przygotowaną masę złóż do papilotek lub foremek ...
    WYKONANIE: Nagrzej piekarnik do 190 stopni. Bataty umyj i dźgaj widelcem co pół centymetra. Na blasze ułóż bataty, polej olejem, posyp solą i pieprzem i wstaw do piekarnika. Piecz około 35 ...
    WYKONANIE: Na 40 min przed rozpoczęciem przygotowania potrawy namocz 100 g suszonych borowików w letniej i lekko posolonej wodzie. Najpierw przygotuj warzywa. Na blachę do pieczenia wyłóż ...
    WYKONANIE: Do garnka wlej olej i po chwili masło. Gdy tłuszcz się nagrzeje wrzuć mięso i lekko podsmaż. Następnie dodaj do mięsa mąkę i bardzo energicznie mieszaj. Żeby nie była ...
    WYKONANIE: Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do mięsa. Czosnek przeciśnij przez praskę bezpośrednio do miski z mięsem. Dodaj otręby gryczane, owsiane i siemię lniane. Dopraw solą i ...
    WYKONANIE: Przygotuj warzywa: dynię, paprykę, pak choy i pokrój je w kostkę.  Szalotkę pokrój w piórka, czosnek i chilli pokrój w plasterki. Imbir posiekaj drobno, a grzyby ...
    WYKONANIE: Mięso pokrój w poprzek włókien na cienkie plastry i rozgnieć je nożem przez papier pergaminowy. Posól mięso i krótko podsmaż na patelni z małą ilością oliwy z oliwek. ...