Kanapka z chrupiącymi sznyclami
-
Wykonanie:
- Sznycle dopraw solą i pieprzem.
- Jajka roztrzep i przygotuj aromatyczną mieszankę: bułka tarta, skórka cytryny, parmezan, czosnek i tymianek.
- Mięso maczaj w jajkach, a potem obtocz w przygotowanej panierce.
- Kotlety smaż na oleju z dodatkiem 20 g masła – po 4 minuty z każdej strony.
- Posiekaj sałatę rzymską w poprzek.
- Zmieszaj sok z cytryny z jogurtem, majonezem, musztardą francuską, pozostałym parmezanem, solą i pieprzem. Dodaj dressing do sałaty i suszonych pomidorów.
- Po zdjęciu kotletów z patelni, podsmaż na niej przez 2 minuty przekrojoną wzdłuż ciabattę.
- Na dolnej kromce ułóż połowę sałaty, następnie sznycle i pozostałą sałatę. Zamknij kanapkę drugą kromką i przekrój na pół.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Kanapka z szarpanym indykiem
Kategoria: Przekąski
Trudność: Trudny
Czas przygotowania: ok. 3,5 godz.
Autor: indykpol -
Kanapki z pieczonym indykiem
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 3 godz.
Autor: indykpol