Katalog przepisów

Kanapka z chrupiącymi sznyclami

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Składniki:
  • 1 op. Sznycli z fileta z piersi indyka
  • sól i pieprz do smaku
  • 20 g masła
  • 15 ml oleju
  • 1 duża rustykalna ciabatta
  • 30 g suszonych pomidorów w paskach
  • 10 g musztardy francuskiej
  • 20 g majonezu
  • 20 ml jogurtu greckiego
  • 1 mini sałata rzymska
  • 2 g czosnku mielonego
  • 5 g świeżego tymianku (listki)
  • 50 g parmezanu
  • 1/2 cytryny (skórka i sok)
  • 100 g bułki tartej
  • 2 jajka
Pobierz pdf
  • Wykonanie:

    1. Sznycle dopraw solą i pieprzem.
    2. Jajka roztrzep i przygotuj aromatyczną mieszankę: bułka tarta, skórka cytryny, parmezan, czosnek i tymianek.
    3. Mięso maczaj w jajkach, a potem obtocz w przygotowanej panierce.
    4. Kotlety smaż na oleju z dodatkiem 20 g masła – po 4 minuty z każdej strony.
    5. Posiekaj sałatę rzymską w poprzek.
    6. Zmieszaj sok z cytryny z jogurtem, majonezem, musztardą francuską, pozostałym parmezanem, solą i pieprzem. Dodaj dressing do sałaty i suszonych pomidorów.
    7. Po zdjęciu kotletów z patelni, podsmaż na niej przez 2 minuty przekrojoną wzdłuż ciabattę.
    8. Na dolnej kromce ułóż połowę sałaty, następnie sznycle i pozostałą sałatę. Zamknij kanapkę drugą kromką i przekrój na pół.

    Smacznego!

Inne przepisy