Koziołki w piekiełku
-
- Warzywa umyj, obierz (paprykę oraz pomidory sparz i zdejmij skórkę), a następnie pokrój w kostkę.
- Cebulę, a następnie rozdrobniony czosnek zarumień na patelni.
- Przełóż do garnka, dodaj pozostałe warzywa i duś na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.
- Dodaj przyprawy i posiekane zioła. Każdą parówkę podziel na 3 kawałki. Oba końce natnij na krzyż. Podsmaż na patelni, aż końce wygną się jak rogi. Wrzuć do gotującego się lecza.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Żółwiki
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Ośmiorniczki
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 10 min
Autor: indykpol -
Serduszka śniadaniowe
Kategoria: Przekąski
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 20 min
Autor: indykpol -
Lekkie omlety
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 10 min
Autor: indykpol