Katalog przepisów

Serduszka śniadaniowe

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Przekąski
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 20 min
Składniki:
Pobierz pdf
    1. Parówkę natnij ostrym nożem wzdłuż, zaczynając 1,5 cm od końca. Wolne końce wywiń w kształt serca.
    2. Boki każdego z końców natnij do połowy, jeden z wierzchu a jeden od spodu i załóż jeden na drugi delikatnie wciskając.
    3. Serduszka połóż na rozgrzanej patelni posmarowanej 1 łyżeczką oleju.
    4. Smaż 2 min, żeby się podgrzały, a następnie w każde serce wbij po 1 jajku - delikatnie, tak aby jajko nie wypłynęło poza parówkę.
    5. Przykryj patelnię do czasu aż białko się zetnie. Wyłóż danie łopatką na talerz.

    SMACZNEGO!

Inne przepisy