Serduszka śniadaniowe
-
- Parówkę natnij ostrym nożem wzdłuż, zaczynając 1,5 cm od końca. Wolne końce wywiń w kształt serca.
- Boki każdego z końców natnij do połowy, jeden z wierzchu a jeden od spodu i załóż jeden na drugi delikatnie wciskając.
- Serduszka połóż na rozgrzanej patelni posmarowanej 1 łyżeczką oleju.
- Smaż 2 min, żeby się podgrzały, a następnie w każde serce wbij po 1 jajku - delikatnie, tak aby jajko nie wypłynęło poza parówkę.
- Przykryj patelnię do czasu aż białko się zetnie. Wyłóż danie łopatką na talerz.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Koziołki w piekiełku
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol -
Żółwiki
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol