Polędwiczki z indyka w balsamicznej glazurze z pomidorami i mozarellą
-
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
- Polędwiczki obtocz w suszonej bazylii, oregano, soli i pieprzu, a następnie na rozgrzanym oleju podsmaż z obydwu stron do uzyskania złocistego koloru. Zdejmij z patelni.
- Na pozostały tłuszcz wrzuć wyciśnięty czosnek i podsmaż 2 minuty, następnie dodaj ocet i cukier. Mieszaj przez ok. 5 minut, aż glazura zgęstnieje.
- Pokryj polędwiczki balsamiczną glazurą, ułóż w niedużym wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym wraz z pomidorkami oraz gałązkami rozmarynu. Piecz ok. 30 minut.
- Na 3 minuty przed końcem pieczenia na polędwiczkach kładziemy plastry mozzarelli.
- Serwujemy ze świeżą bazylią.
Smacznego!