Południowoamerykański indyk
-
Wykonanie:
- W misce zmieszaj wyciśnięte ząbki czosnku, paprykę słodką i cayenne oraz sól i pieprz. Natrzyj powstałą mieszanką pokrojonego w duże kostki indyka i wstaw do lodówki na 30 minut.
- Na głębszej patelni lub w szerokim garnku rozgrzej olej i podsmaż pokrojone cebulę i paprykę, aż zmiękną. Dodaj kmin, nasiona kolendry oraz wędzoną paprykę i mieszaj kolejną minutę.
- Następnie wlej mleko kokosowe, pomidory, bulion wraz z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Dopraw solą i pieprzem.
- Dorzuć kawałki indyka i gotuj na małym ogniu około 30 minut.
- Serwuj z listkami kolendry oraz ryżem.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Filet z piersi indyka z ryżem, mango i ...
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Indyk z sosem z awokado, kolendry, limonki i ...
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol