Katalog przepisów

Przekładaniec

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Składniki:
  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 5-6 parówek Jedynek Samo dobro
  • 1 żółtko
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    1. Ciasto delikatnie rozwałkuj i posyp mąką. Następnie pokrój je na paski szerokości 2-3 cm. Wytnij tyle pasków, żeby ich krótsze boki łącznie były podobnej długości co parówki, których używasz.
    2. Rozpoczynając od brzegu, kładź parówki obok siebie i przykrywaj je co drugim paskiem używając ich naprzemiennie względem poprzedniej parówki.
    3. Tak przygotowanego przekładańca posmaruj rozbitym żółtkiem, co zapewni potrawie ładny kolor.
    4. Przekładańca piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, nie dłużej niż 15 minut.

    Smacznego!

Inne przepisy