Przekładaniec
-
Sposób przygotowania:
- Ciasto delikatnie rozwałkuj i posyp mąką. Następnie pokrój je na paski szerokości 2-3 cm. Wytnij tyle pasków, żeby ich krótsze boki łącznie były podobnej długości co parówki, których używasz.
- Rozpoczynając od brzegu, kładź parówki obok siebie i przykrywaj je co drugim paskiem używając ich naprzemiennie względem poprzedniej parówki.
- Tak przygotowanego przekładańca posmaruj rozbitym żółtkiem, co zapewni potrawie ładny kolor.
- Przekładańca piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, nie dłużej niż 15 minut.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Lekkie omlety
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 10 min
Autor: indykpol -
Ośmiorniczki z warzywami
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 20 min
Autor: indykpol -
Afro
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol -
Muffinki
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol