Pulpety z mozarellą
-
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik do 180°C.
- Suszone pomidory pokrój na małe paseczki, posiekaj drobno bazylię, cebulę oraz czosnek. Suchą kajzerkę̨ namocz w mleku.
- Mięso przełóż do miski i dodaj jajko oraz namoczoną kajzerkę̨. Po wymieszaniu dodaj bułkę̨ tartą, pieprz cayenne, a następnie pomidory suszone, bazylię, cebulkę̨ i czosnek. Wymieszaj dokładnie.
- Naczynie do pieczenia wysmaruj olejem. Nabierz mięso łyżką̨ stołową, ułóż na nim mozarellę i uformuj kuleczki – powinno wyjść́ 12. Ułóż je w naczyniu i posmaruj olejem przy pomocy pędzla.
- Piecz ok. 15 minut i dolewaj do naczynia bulionu drobiowego.
- Serwuj z ulubionymi dodatkami, my polecamy pulpety z makaronem zmieszanym z sosem z warzywami i parmezanem.
Smacznego!