Sttttraszne burgery
-
Sposób przygotowania:
- Polędwiczkę z indyka pokrój w plastry. Rozbij je (możesz nawet pięścią) na cieńsze.
- Dwa jajka wbij do miski, wybełtaj i dopraw solą i pieprzem. Mąkę wymieszaj z papryką. Płatki kukurydziane wsyp do szczelnej torebki i rozbij na drobno.
- Plastry polędwiczki najpierw obtocz w mące, następnie w jajku i w płatkach.
- Rozgrzej olej na patelni i smaż z obydwu stron po dwie minuty. Przełóż chrupiące kotleciki na ręczniki papierowe i osusz z oleju.
- Bułki przekrój, spód posmaruj majonezem z ziołami prowansalskimi, na to ułóż liście sałaty lub awokado, a następnie kotlecika i żółty serek polany ketchupem.
- Pomidorki koktajlowe przekrój na pół i wbij w nie wykałaczki aby moc umieścić je w kapelusiku bułki.
- Serwuj na ciepło lub zimno.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Żółwiki
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Ośmiorniczki
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 10 min
Autor: indykpol -
Burgery z indyka z chutneyem z mango i cebuli
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol -
Afro
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol