Burgery z indyka z chutneyem z mango i cebuli
-
Składniki na 4 porcje.
WYKONANIE:
- Wrzuć do miski mięso mielone, dwa żółtka, paprykę w proszku. Dolej sos teriyaki i rybny.
- Dokładnie wymieszaj i uformuj burgery. Smaż na rozgrzanym oleju 3 minuty z każdej strony.
- Pokrój mango w kostkę, a cebulę w piórka. Zeszklij cebulę na odrobinie oleju następnie dodaj mango, ocet, miód i szczyptę soli. Duś przez 4 minuty, aż mango zmięknie, dopraw płatkami chili.
- Bułki ugrilluj. Ułóż burgera, potem chutney, a na koniec garść rukoli.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Udziec z indyka pieczony z suszonymi śliwkami
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Czerwona zupa z cukinią i indykiem
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 min
Autor: indykpol -
Zupa z indyka z Tabasco
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Filet z indyka nadziewany ricottą i pesto z ...
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol