Katalog przepisów

Burgery z indyka z chutneyem z mango i cebuli

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 30 min
Składniki:
  • 400 g Mięsa z indyka na kotlety
  • 1 szczypta płatków chili
  • 1 szczypta soli
  • 3 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 4 łyżki octu winnego
  • 1 szt. małej czerwonej cebuli
  • 1 szt. mango
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 4 szt. bułek pełnoziarnistych
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • 2 szt. jajek (same żółtka)
  • 1 łyżka papryki czerwonej wędzonej
  • 1 pęczek rukoli
Pobierz pdf
  • Składniki na 4 porcje.

    WYKONANIE:

    1. Wrzuć do miski mięso mielone, dwa żółtka, paprykę w proszku. Dolej sos teriyaki i rybny.
    2. Dokładnie wymieszaj i uformuj burgery. Smaż na rozgrzanym oleju 3 minuty z każdej strony.
    3. Pokrój mango w kostkę, a cebulę w piórka. Zeszklij cebulę na odrobinie oleju następnie dodaj mango, ocet, miód i szczyptę soli. Duś przez 4 minuty, aż mango zmięknie, dopraw płatkami chili.
    4. Bułki ugrilluj. Ułóż burgera, potem chutney, a na koniec garść rukoli.

    SMACZNEGO!

Inne przepisy