Grillowane sznycle z indyka w stylu hawajskim
-
Czas przepisu nie uwzględnia marynowania mięsa
Sposób przygotowania:
- Połowę̨ puszki mleka kokosowego wlej do miski, wyciśnij do niej ząbki czosnku i dodaj sos sojowy, ketchup, cukier, sok z ananasa, sól, pieprz.
- Do powstałej marynaty włóż sznycle z indyka i marynuj przez noc.
- Rozpal grilla do uzyskania temperatury 180-200 stopni.
- Do garnka wlej mleko kokosowe i wodę̨, dopraw solą i pieprzem, a następnie do zagotowanej mieszanki wsyp ryż. Gotujemy ok. 10 minut.
- Ananasa pokrój w krążki (lub wyjmij z puszki) i wraz ze sznyclami ułóż na kratce grilla. Grilluj po 4 minuty z każdej strony.
- Gotowe sznycle i plastry ananasa ułóż na aksamitnym ryżu i posyp świeżą̨ kolendrą. Możesz również̇ dodać́ pokrojone papryczki jalapeno.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Sznycle z indyka z figami
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol