Indyk po florencku
-
Wykonanie:
- Na patelni rozgrzej oliwę.
- Posiekaj czosnek oraz cebulę i podsmaż 2-3 minuty na średnim ogniu.
- Dodaj mięso mielone z piersi indyka i smaż około 8 minut, rozdrabniając spatulą.
- Następnie dorzuć na patelnię umyte i pokrojone brązowe pieczarki. Poczekaj aż puszczą wodę, następnie po odparowaniu dodaj ocet balsamiczny.
- Wlej na patelnię bulion oraz śmietankę, dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zmniejsz ogień i pozostaw na patelni przez ok. 7 minut.
- Dodaj szpinak cały czas mieszając. Po 2 minutach wsyp starty parmezan.
- Serwuj z ulubionym makaronem.
Smacznego!
Inne przepisy
-
DOMOWA PIZZA BBQ Z INDYKIEM
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 3 godz.
Autor: indykpol -
Pulpety z mozarellą
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol