Pikantny indyk po azjatycku
-
Wykonanie:
- Zmieszaj w miseczce olej sezamowy wraz z sosem sojowym, rybnym i płatkami chili.
- Papryki pokrój w większą kostkę, marchew w talarki i cebulę w ćwiartki. Dymkę posiekaj w 4 cm kawałki, ząbki czosnku w poprzek, a imbir w cienkie słupki.
- Rozgrzej olej na woku i smaż mięso, rozdrabniając je jednocześnie.
- Dodaj papryki oraz marchew, a następnie czosnek z imbirem i dymką. Zalej sosem i smaż jeszcze 3 minuty.
- W międzyczasie przygotuj makaron wedle instrukcji producenta i dodaj na woka na kolejne 2 minuty, mieszając składniki. Przed zaserwowaniem posyp sezamem.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Azjatycki kociołek z indykiem
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Pierożki DIM SUM
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol