Quiche z indykiem i porem
-
Wykonanie:
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni góra-dół.
- Cebule pokrój w kosteczkę, czosnek wyciśnij.
- Na patelni, na maśle podsmaż cebulę i czosnek do zeszklenia i dodaj mięso z indyka.
- Po 10 minutach dodaj pokrojonego w talarki pora i smaż jeszcze 5 minut.
- Naczynie żaroodporne wyłóż arkuszem ciasta filo, posmaruj oliwą, posyp ziołami prowansalskimi i solą. Powtórz tę czynność z kolejnymi płatami ciasta i wstaw do piekarnika na 5 minut.
- Jajka rozbełcz i zmieszaj z mlekiem, gałką oraz startym serem cheddar (2/3 ilości).
- Zmieszaj mięso z masą jajeczną i wylej na ciasto filo. Posyp resztą sera i wstaw do piekarnika na 20 minut.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Lasagne z indykiem
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 3,5 godz.
Autor: indykpol -
Włoska zapiekanka z indykiem, makaronem i ...
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol