Winogronowy indyk
-
Wykonanie:
- Nagrzej piekarnik do 160 stopni.
- Natrzyj polędwiczkę solą i pieprzem.
- W naczyniu żeliwnym lub na patelni nadającej się do piekarnika rozgrzej olej z masłem i obsmaż polędwiczkę z każdej strony po 5 minut.
- W międzyczasie w miseczce zmieszaj oliwę, ocet, miód, posiekane szalotki, wyciśnięty czosnek oraz sól i pieprz. Zalej polędwiczkę przygotowanym sosem, dodaj winogrona i zioła, po czym wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20 minut.
- Powstały w naczyniu sos możesz zblendować razem z pieczonymi winogronami i polać nim mięso.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Polędwiczka z indyka pod chrupiąca chmurką
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Polędwiczki z indyka w balsamicznej glazurze ...
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol