Zupa z indykiem i warzywami
-
Sposób przygotowania:
- Marchewki, pietruszki i selera obierz i przekrój na pół. Pora oczyść, odkrój zieloną część, zaś pozostałą białą przekrój wzdłuż na pół. Jedną cebulę przekrój na pół.
- Warzywa zmieszaj z olejem i grilluj w piekarniku przez 15 minut lub aż zaczną się przypiekać.
- Skrzydło włóż do garnka wraz z warzywami oraz zielem angielskim i listkami laurowymi. Zalej wodą trochę ponad poziom składników (w tym przypadku ok. 1,5 l wody) i zagotuj.
- Po zagotowaniu zbierz łyżką szumowiny i gotuj na małym ogniu przez 1,5 h.
- W osobnym garnku na oleju podsmaż cebulę, paprykę i seler naciowy. Posyp kminem rzymskim, a następnie zalej bulionem.
- Skrzydło z bulionu obierz z mięsa i dorzuć do zupy.
- Liście jarmużu opłucz, osusz i porozrywaj na mniejsze kawałki oraz wykrój grubsze łodygi. Wrzuć do zupy i gotuj ok. 15 minut. Dopraw solą i pieprzem wedle preferencji.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Zupa Meksykańska
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Zupa z indyka z Tabasco
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Zupa mocy
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Zupa à la pho
Kategoria: Zupy
Trudność: Średni
Czas przygotowania: pow. 5 godz.
Autor: indykpol