Zupa mocy
-
Sposób przygotowania:
- Pokrojonego w kostkę indyka podsmaż na oleju w dużym garnku aż będzie lekko rumiany.
- Przełóż go do miski, a do garnka wrzuć pokrojoną cebulę, marchewkę, selera, opcjonalnie boczniaki i czosnek. Podsmaż do zeszklenia cebuli, staraj się nie przypalić czosnku.
- Dorzuć masło i rozpuść je, a następnie wsyp mąkę tworząc zasmażkę.
- Wlej bulion oraz śmietanę, dodaj ryż.
- Dopraw solą i pieprzem, możesz również dodać parę gałązek tymianku dla smaku.
- Gotuj na niewielkim ogniu przez 15 minut, aż ryż zmięknie.
- Na 5 minut przed końcem, dorzuć pokrojony w paseczki jarmuż.
- Serwuj z pokrojoną natką pietruszki i płatkami migdałowymi.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Zupa Meksykańska
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Zupa z indyka z Tabasco
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Zupa laksa
Kategoria: Zupy
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol