Burger deluxe z indykiem
-
Sposób przygotowania:
- Sznycle z indyka rozbij dłonią lub tłuczkiem. Obtocz w mące, następnie w jajku z solą i pieprzem, a na końcu w panko. Odstaw do lodówki na 30 minut.
- Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety po 3-4 minuty z każdej strony. Pod koniec ułóż na wierzchu każdego kotleta po plasterku żółtego sera i przykryj patelnię pokrywką na 30 sekund.
- Bułkę przetnij i podgrzej w piekarniku lub na patelni grillowej. Posmaruj jej dolną cześć domowym majonezem i ułóż na niej kolejno: liść sałaty rzymskiej, 2 łyżki surówki coleslaw, kotlet z żółtym serem, duży plaster pomidora, parę krążków czerwonej cebuli, 2 plastry ogórka. Wierzchnią cześć bułki również posmaruj majonezem.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Zapiekanka z indyka
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Burgery z indyka z chutneyem z mango i cebuli
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol -
Kanapka z szarpanym indykiem
Kategoria: Przekąski
Trudność: Trudny
Czas przygotowania: ok. 3,5 godz.
Autor: indykpol -
Sttttraszne burgery
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 min
Autor: indykpol