Indyk w brzoskwiniowym BBQ
-
Wykonanie
- Na rozgrzany olej na patelni wrzuć brzoskwinie oraz cebule.
- Posyp cukrem, dolej ocet i poczekaj aż brzoskwinie i cebula zmiękną. Posyp płatkami chilli i zostaw na niewielkim ogniu jeszcze przez 2 minuty.
- W międzyczasie natrzyj mięso solą i pieprzem.
- Na rozgrzanego grilla wrzuć indyka i grilluj przez ok 45 minut.
- Po upływie tego czasu lub gdy uznasz, że udo jest prawie gotowe, posmaruj je chutneyem i połóż z powrotem na grilla na kolejne 15-20 minut.
- Szparagi zblanszuj, a ziemniaki ugotuj. Zblanszowane szparagi wrzuć na grilla na 10 minut przed upływem czasu grillowania mięsa.
- Młode ziemniaki podaj z masłem i koperkiem.
- Szparagi polej gęstym octem balsamicznym.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Kofta z mielonego mięsa indyka
Kategoria: Przekąski
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 20 min
Autor: indykpol -
Sałatka z grillowanym indykiem i burakiem
Kategoria: Sałatki
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Skrzydła z indyka w sosie sojowym
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 3 godz.
Autor: indykpol -
Indyk w sosie orzechowym
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol