Kofta z mielonego mięsa indyka
-
Wykonanie:
- Mięso mielone wymieszaj dokładnie z przyprawami i dodaj oliwy.
- Dokładnie ugnieć rękoma, dodaj dwa żółtka i mieszaj dalej do uzyskania jednolitej masy, aby łatwiej formowało się kofty.
- W dłoniach ulep kulki z mięsa, nabij je na patyczki do szaszłyków i wałkuj aby osiągnąć podłużny kształt.
- Marchewki i seler kroimy w słupki. Podaj na dużym talerzu lub półmisku.
- Jogurt oraz ajvar przełóż do mniejszych miseczek.
- To wygodne danie do dzielenia się podczas imprezy w ogrodzie.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Sałatka z grillowanym indykiem i burakiem
Kategoria: Sałatki
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Skrzydła z indyka w sosie sojowym
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 3 godz.
Autor: indykpol -
Indyk w sosie orzechowym
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Indyk w brzoskwiniowym BBQ
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol