Katalog przepisów

Kapuśniak na indyku

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Składniki:
  • 1 skrzydło z indyka
  • 400 g kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1/2 selera
  • 1 por
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 l wody
  • sól i pieprz do smaku
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    1. Skrzydło z indyka włóż do garnka, zalej wodą, posól i gotuj przez 30 minut. Usuń szum.
    2. Dodaj obraną marchewkę, selera, korzeń pietruszki, cebulę, ziele i listki laurowe. Gotuj kolejne 30 minut.
    3. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Po 10 minutach dodaj opłukaną, posiekaną kiszoną kapustę i zostaw na ogniu jeszcze na 15 minut.
    4. Wyjmij indyka oraz marchewkę, selera, pietruszkę. Obskub skrzydło z mięsa, a warzywa pokrój i wrzuć ponownie do zupy. Dopraw solą i pieprzem.

    Smacznego!

Inne przepisy