Kapuśniak na indyku
-
Sposób przygotowania:
- Skrzydło z indyka włóż do garnka, zalej wodą, posól i gotuj przez 30 minut. Usuń szum.
- Dodaj obraną marchewkę, selera, korzeń pietruszki, cebulę, ziele i listki laurowe. Gotuj kolejne 30 minut.
- Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Po 10 minutach dodaj opłukaną, posiekaną kiszoną kapustę i zostaw na ogniu jeszcze na 15 minut.
- Wyjmij indyka oraz marchewkę, selera, pietruszkę. Obskub skrzydło z mięsa, a warzywa pokrój i wrzuć ponownie do zupy. Dopraw solą i pieprzem.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Czerwona zupa z cukinią i indykiem
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 min
Autor: indykpol -
Zupa z indyka z Tabasco
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Zupa mocy
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Gulasz z indyka
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 50 min
Autor: indykpol