Skrzydła z indyka w sosie sojowym
-
Wykonanie
- Wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy i miód.
- Powstałą zalewą pokryj skrzydła z indyka i natrzyj czosnkiem oraz imbirem.
- Odstaw do lodówki na 2 godziny.
- Przed grillowaniem oczyść mięso z czosnku i imbiru.
- Grilluj w folii przez 30 minut.
- W międzyczasie pokrój ogórki w słupki i zanurz je w miseczce z octem ryżowym, posyp sezamem.
- Zdejmij folię i grilluj kolejne 15 minut.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Kofta z mielonego mięsa indyka
Kategoria: Przekąski
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 20 min
Autor: indykpol -
Sałatka z grillowanym indykiem i burakiem
Kategoria: Sałatki
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Indyk w sosie orzechowym
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Indyk w brzoskwiniowym BBQ
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol