Lekka zupa z indykiem i jarmużem
-
WYKONANIE:
Zapraszamy do zapoznania się z naszym sposobem na bulion z indyka,
który świetnie sprawdzi się w tym przepisie!
- Do rozgrzanego średniego garnka wlej dwie łyżki oliwy. Dodaj marchewkę i cebulę, smaż do zeszklenia cebuli.
- Wlej bulion, dodaj kmin, chili oraz sos Worcestershire. Gotuj, mieszając przez około 2 minuty.
- Dodaj mięso z indyka. Podkręć temperaturę palnika i doprowadź zupę do wrzenia. Kiedy zupa zacznie wrzeć, zmniejsz temperaturę do niskiej.
- Gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
- Dodaj jarmuż i gotuj przez kilka minut, aż będzie miękki.
- Podawaj gorącą.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Czerwona zupa z cukinią i indykiem
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 min
Autor: indykpol -
Bulion z indyka
Kategoria: Zupy
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 2,5 godz.
Autor: indykpol -
Zupa Meksykańska
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Zupa z indyka z Tabasco
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol