Katalog przepisów

Lekka zupa z indykiem i jarmużem

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Zupy
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Składniki:
  • 1/2 szt. cebuli
  • 1 szt. marchewki
  • 1/2 l bulionu z indyka
  • 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1/4 łyżeczki chili w proszku
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 1 szczypta soli
  • ok. 250 g ugotowanego indyka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/4 op. jarmużu (pociętego i pozbawionego łodyg)
Pobierz pdf
  • WYKONANIE:

    Zapraszamy do zapoznania się z naszym sposobem na bulion z indyka,

    który świetnie sprawdzi się w tym przepisie!

    1. Do rozgrzanego średniego garnka wlej dwie łyżki oliwy. Dodaj marchewkę i cebulę, smaż do zeszklenia cebuli.
    2. Wlej bulion, dodaj kmin, chili oraz sos Worcestershire. Gotuj, mieszając przez około 2 minuty.
    3. Dodaj mięso z indyka. Podkręć temperaturę palnika i doprowadź zupę do wrzenia. Kiedy zupa zacznie wrzeć, zmniejsz temperaturę do niskiej.
    4. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
    5. Dodaj jarmuż i gotuj przez kilka minut, aż będzie miękki.
    6. Podawaj gorącą.

    SMACZNEGO!

     

Inne przepisy