Sałatka z indyka i winogron z wędzoną papryką
-
Składniki na 4-6 osób.
Sałatka jest sycąca, spokojnie może stanowić samodzielną kolację, lub możemy ją wziąć jako lunchbox do pracy. Nie pomijajcie wędzonej papryki, fantastycznie podkręca smak sałatki.
WYKONANIE:
- Pierś z indyka posyp z każdej strony szałwią i ułóż na niej wiórki masła. Piecz w rękawie w 180˚C przez 45 minut.
- Orzechy upraż na patelni i lekko posiekaj.
- Szczypiorek umyj i posiekaj.
- Winogrona umyj i przekrój na połówki.
- Składniki sosu (majonez, jogurt grecki,musztarda Dijon, sok z limonki, koniecznie wędzona papryka) wymieszaj ze sobą.
- Upieczoną pierś pokrój na kawałki, mniej więcej zbliżone wielkością do winogron.
- Wszystkie składniki połącz ze sobą i wymieszaj razem z sosem.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Sałatka z indyka w stylu tajskim
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 25 min
Autor: indykpol -
Sałatka z udźca indyka i czerwonej kapusty
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 25 min
Autor: indykpol -
Sałatka z piersi indyka z burakiem i kozim serem
Kategoria: Sałatki
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 25 min
Autor: indykpol -
Sałatka z indykiem i ananasem
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 min
Autor: indykpol