Sałatka z indyka w stylu tajskim
-
Składniki na 4 osoby.
Sos z orzechów ziemnych jest sycący, więc takie danie spokojnie można zjeść na kolację.
Wykonanie
- Sznycle indyka usmaż na patelni grillowej, kiedy przestygną, pokrój je w paski.
- Marchewki obierz, pokrój w cienkie słupki. Ogórek również należy pokroić w słupki.
- Posiekaj kapustę pekińską.
- Wymieszaj składniki sosu: masło orzechowe (zawierające 100% orzechów ziemnych, w sklepie można też spotkać się z nazwą „pasta orzechowa”), miód, sos sojowy, ocet ryżowy, przegotowana woda, suszony imbir, czosnek przeciśnięty przez praskę.
- Warzywa ułóż na dużym talerzu, posyp je orzeszkami i polej sosem.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Sałatka z indyka i winogron z wędzoną papryką
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Sałatka z udźca indyka i czerwonej kapusty
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 25 min
Autor: indykpol -
Sałatka z piersi indyka z burakiem i kozim serem
Kategoria: Sałatki
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 25 min
Autor: indykpol -
Sałatka z indykiem i ananasem
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 min
Autor: indykpol