Sałatka z udźca indyka i czerwonej kapusty
-
Składniki na 4 osoby.
Czerwona kapusta zawiera niewiele kalorii, więc tym razem, można sobie pozwolić na sos oparty tylko o majonez. Modra kapusta to świetne źródło przeciwutleniaczy, pozwoli nam więc skuteczniej walczyć o młody wygląd.
Wykonanie:
- Kapustę (wystarczy jedna mała główka, lub ½ dużej) posiekaj i lekko zgnieć, żeby delikatnie puściła sok i nieco zmiękła.
- Ugotowane (np. z rosołu, bulionu) mięso z udźca oddziel od kości i poszarp na kawałki.
- Marchew i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- Posiekaj bazylię.
- Składniki sosu (majonez, sok z cytryny, oliwa, mielona kolendra, opcjonalnie brązowy cukier) wymieszaj ze sobą , a następnie mieszamy razem z pozostałymi składnikami sałatki.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Sałatka z indyka i winogron z wędzoną papryką
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Sałatka z indyka w stylu tajskim
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 25 min
Autor: indykpol -
Sałatka z piersi indyka z burakiem i kozim serem
Kategoria: Sałatki
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 25 min
Autor: indykpol -
Sałatka z indykiem i ananasem
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 min
Autor: indykpol