Sałatka z piersi indyka z burakiem i kozim serem
-
Składniki na 4 osoby.
Klasyczne już połączenie buraka i koziego sera zawsze się sprawdza. Sałatka zwiera pełnowartościowe białko, sporo błonnika pokarmowego, żelazo oraz przeciwutleniacze.
WYKONANIE:
- Sznycle indyka usmaż na patelni grillowej, kiedy przestygną, pokrój je w paski.
- Na tej samej patelni ugrilluj chleb, a następnie pokrój go w kostkę – grzanki.
- Buraki pokrój w kostkę.
- Sałaty umyj, rozkłóż na półmisku. Na nich ułóż paski mięsa, grzanki, buraki oraz kozi ser.
- Składniki sosu umieść w zakręcanym słoiku i wstrząsając go, dokładnie je wymieszaj.
- Sałatkę polej sosem.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Sałatka z indyka i winogron z wędzoną papryką
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Sałatka z indyka w stylu tajskim
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 25 min
Autor: indykpol -
Sałatka z udźca indyka i czerwonej kapusty
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 25 min
Autor: indykpol -
Sałatka z indykiem i ananasem
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 min
Autor: indykpol