Katalog przepisów

Strogonow z grzybami leśnymi i indykiem gulaszowym

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Składniki:
  • 500 g Mięsa z uda indyka na gulasz Samo dobro
  • 400 g podgrzybków i/lub borowików
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 250 ml śmietany 30%
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • kilka gałązek rozmarynu
  • 250 ml białego wina (opcjonalnie)
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    1. Rozgrzej w garnku olej i wrzuć skrojoną cebulę, a następnie czosnek.
    2. Dodaj indyka i podsmaż.
    3. Dorzuć pokrojone w plasterki grzyby leśne i całość duś.
    4. Po paru minutach dodaj miód, musztardę i gałązki rozmarynu. Duś kolejne 20 minut.
    5. Wlej śmietanę i dopraw wedle uznania solą i pieprzem.
    6. Serwuj najlepiej z ulubioną kaszą.

    Smacznego!