Szparagi z indykiem
-
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik do 190 stopni. Zrazy lekko rozbij na cienkie plastry. Posyp je z każdej strony solą, pieprzem oraz czosnkiem. Ułóż na nich po 3 szparagi oraz piórka czerwonej cebuli, zawiń i zawiąż bawełnianym sznurkiem.
- Naczynie żaroodporne posmaruj jedną łyżką oliwy, ułóż „roladki” i polej jeszcze oliwą z wierzchu. Piecz 20 minut.
- W międzyczasie roztop masło na sos holenderski. Zagotuj wodę w garnku, połóż na nim miskę, ubij w niej trzepaczką żółtka z sokiem z cytryny, solą i białym pieprzem. Stopniowo dolewaj roztopione masło, cały czas mieszając aż sos zgęstnieje.
- Szparagi zawijane w mięso z indyka serwuj z sosem, młodymi ziemniaczkami oraz świeżym szczypiorkiem.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Curry z indykiem
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Faszerowane awokado
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol -
Confit z indyka
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: pow. 5 godz.
Autor: indykpol -
Gruszka faszerowana indykiem
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol