Curry z indykiem
-
Składniki na 3 porcje.
WYKONANIE:
-
Na odrobinie oleju kokosowego podsmaż na patelni pastę curry.
-
Dodaj mięso z indyka. Smaż przez kilka minut i dodaj pokrojoną w kostkę paprykę.
-
Po kilku minutach dorzuć cebulę prokrojoną w piórka.
-
Groszek cukrowy najpierw zblanszuj przez 2 minuty, potem wrzuć na patelnię. Smaż wszystkie składniki, dość regularnie mieszając.
-
Na koniec dolej puszkę mleka kokosowego i duś na wolnym ogniu przez 15- 20 minut.
-
Przed podaniem dorzuć pokrojoną drobną kapustę pak choi i odparowuj sos przez kilka minut.
-
Podaj z uprzednio ugotowanym ryżem jaśminowym. Ryż gotujemy w niewielkiej ilości wody.
SMACZNEGO!
-
Inne przepisy
-
Udziec z indyka pieczony z suszonymi śliwkami
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Burgery z indyka z chutneyem z mango i cebuli
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol -
Filet z piersi indyka z ryżem, mango i ...
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Filet z indyka nadziewany ricottą i pesto z ...
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol