Mini steki z indyka z kurkami
-
Sposób przygotowania:
- Mini steki z indyka posól i popieprz, a następnie wrzuć na rozgrzany olej na patelni i obsmaż na złoto. Zdejmij mięso z patelni.
- Dodaj masło i podsmaż kurki, pokrojone w krążki szalotki i pokrojony czosnek. Zdejmij z patelni.
- Na pozostałym oleju podsmaż ryż, wlej wino, czekaj aż ryż je wchłonie.
- Przełóż ryż do garnka i zalej bulionem drobiowym, gotuj pod przykryciem ok. 10 minut.
- W trakcie gotowania ryżu mini marchewki umyj i włóż do miski z wodą i octem - ten zabieg pomoże im zachować piękny kolor. Po paru minutach wrzuć marchewki na rozgrzany olej i dodaj miód.
- Indyka, szalotki, kurki z czosnkiem oraz świeży tymianek wrzuć z powrotem na patelnię, zalej kremówką i duś pod przykryciem przez 15 minut.
- Wymieszaj z ryżem i serwuj z glazurowanymi marchewkami.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Medalioniki z indyka
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Polędwiczki z indyka w balsamicznej glazurze ...
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Polędwiczka z indyka pod chrupiąca chmurką
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Polędwiczka w boczku
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol