Katalog przepisów

Pieczeń z indyka

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 2,5 godz.
Składniki:
  • 1 Filet z piersi indyka
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1/2 łyżeczki soli gruboziarnistej
  • szczypta pieprzu
  • parę listków świeżej bazylii
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    1. Z oleju, czosnku i przypraw przygotuj marynatę, posmaruj nią mięso i włóż do lodówki na co najmniej 2 godz.
    2. Nagrzej piekarnik do 190°C.
    3. Na patelni podsmaż filet z obydwu stron po ok. 1 min.
    4. Włóż mięso do piekarnika i piecz ok. 45 min.

    Smaczngo!

Tagi

Inne przepisy