Rolada z mięsa z piersi indyka
-
Sposób przygotowania:
- Mięso wymieszaj dokładnie wraz z jajkiem, bułką tartą, cebulą, czosnkiem, papryką, solą i pieprzem.
- Zagniecioną masę ułóż na papierze, na to połóż drugi taki sam w rozmiarze papier i rozwałkuj. Uformuj prostokąt.
- Na mięsie ułóż pokrojone suszone pomidory, oregano oraz starty ser. Posyp solą i pieprzem.
- Zawiń roladę wzdłuż dłuższego boku. Krawędzie po bokach zalep.
- Piecz w 180 stopniach przez 45 minut.
- W międzyczasie wymieszaj miód z octem, solą i pieprzem. Powstałą glazurą posmaruj naszą pieczeń i wstaw do piekarnika na kolejne 15 minut.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Roladki z indyka
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Golonka z indyka ze szparagami
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 3,5 godz.
Autor: indykpol -
Polędwiczka w boczku
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Roladki z indyka z warzywami i sosem grzybowym
Kategoria: Dania główne
Trudność: Trudny
Czas przygotowania: ok. 2 godz.
Autor: indykpol