Katalog przepisów

Rolada z mięsa z piersi indyka

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Składniki:
  • 800 g Mięsa z indyka na kotlety Samo dobro
  • 15 suszonych pomidorów z zalewy
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 1 starta cebula
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka oregano
  • 100 g startego żółtego sera
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    1. Mięso wymieszaj dokładnie wraz z jajkiem, bułką tartą, cebulą, czosnkiem, papryką, solą i pieprzem.
    2. Zagniecioną masę ułóż na papierze, na to połóż drugi taki sam w rozmiarze papier i rozwałkuj. Uformuj prostokąt.
    3. Na mięsie ułóż pokrojone suszone pomidory, oregano oraz starty ser. Posyp solą i pieprzem.
    4. Zawiń roladę wzdłuż dłuższego boku. Krawędzie po bokach zalep.
    5. Piecz w 180 stopniach przez 45 minut.
    6. W międzyczasie wymieszaj miód z octem, solą i pieprzem. Powstałą glazurą posmaruj naszą pieczeń i wstaw  do piekarnika na kolejne 15 minut.

    Smacznego!

Tagi

Inne przepisy