Wrapy z indykiem
-
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
- Polędwiczkę z indyka natrzyj solą, pieprzem, słodką papryką i mielonym kminem rzymskim z obydwu stron. Obsmaż ją na patelni grillowej po 2 minuty z każdej strony.
- Paprykę ramiro przekrój wzdłuż i również grilluj na patelni aż zmięknie.
- Jogurt grecki zmieszaj z drobno pokrojonym tymiankiem i wyciśniętym czosnkiem oraz solą i pieprzem dla smaku.
- Awokado, sałatę, grillowaną paprykę, cebulę pokrój w paseczki lub wedle uznania.
- Tortillę posmaruj sosem jogurtowym, a następnie ułóż na niej parę kawałków pokrojonej polędwiczki z indyka. Posyp orzeszkami i zagnij do środka wszystkie brzegi, tak by uzyskać kwadrat i zawiń całość, a następnie przekrój w poprzek na pół.
- Wrapy serwuj na zimno lub podgrzane na patelni grillowej.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Burgery z indyka z chutneyem z mango i cebuli
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol -
Bułka maślana z szarpanym indykiem
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 3 godz.
Autor: indykpol -
Pierożki DIM SUM
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol -
Lasagne z indykiem
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 3,5 godz.
Autor: indykpol