Gulasz z indykiem, żurawiną i marchewką
-
Wykonanie:
- Rozgrzej olej na patelni i obsmaż posolone mięso gulaszowe z indyka przez 10 minut. W międzyczasie obierz i pokrój marchewkę, czosnek i cebulę.
- Zdejmij mięso z patelni i podsmaż cebulę aż się zeszkli, następnie dodaj czosnek oraz rozmaryn.
- Po 2 minutach wlej na patelnię ocet balsamiczny, bulion, sos Worcestershire, sos sojowy, miód i żurawinę - dżem, i zamieszaj.
- Następnie dodaj z powrotem mięso oraz marchew i połowę świeżej żurawiny. Przykryj patelnię pokrywką i duś na małym ogniu przez 2 h. 10 minut przed końcem dodaj pozostałą świeżą żurawinę.
- Serwuj z ulubioną kaszą.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Gulasz węgierski z indyka
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Gulasz z indyka
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 50 min
Autor: indykpol -
Gulasz z indyka z grzybami i musztardą
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Lekki gulasz z indyka z plackami z cukinii
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol